tisdag 7 oktober 2008

Husmontering

Har hänt en hel del med vårt bygge sedan i fredags då grunden blev klar. Idag har huset monterats upp och vi håller som bäst på att välja ut vilka bilder vi ska lägga upp här av de ca 150-200 som fotats under dagen, tur man har stort minneskort i kameran :-) Tänkte försöka sätta rekord i antal inlägg på samma dag och sortera bilderna litegrann.

Efter som jag (Jenny) jobbar natt hela veckan hade vi bestämt att Simon och Staffan skulle sova över hos Staffans bror för att vi skulle hinna i tid till morgonens montering (han bor med utsikt över vår tomt så det är nära och bra). Vi hade lite flyt när vi for ut dit för i rondellen vid polishuset fick vi syn på 3 långtradare med last märkt Smålandsvillan så det var bara att lägga sig bakom och följa hela ekipaget ut till tomten.



Strax efter halv sju på morgonen hörde vi kranbilen köra in i kvarteret så då var det bara att kliva upp och gå ner för att titta.



Monteringen gick jättebra (fler bilder kommer) trots en miss i grundkonstruktionen som upptäcktes när första husdelen lyfts på plats. Det visade sig att de tvärgående balkarna som alla tre huskassetter möts på stod 10 cm fel! Detta trots att experterna från firman som tillverkar grunderna var på plats för att instruera, blev nog att man litade lite för mycket på varannn... Tydligen har man mätt till framkant på balken istället för till mittpunkten. Tack och lov så var våra grundläggare på plats i kvarteret och jobbade så de fick omprioritera och akutfixa våran grund. Frigolit fick sågas och balkar fick lyftas innan monteringen kunde återupptas:





Tick, tack och pengarna rasslade iväg -inte världsbilligt att ha tre långtradare och en kranbil på standby men det var ju som tur var inte vårt problem i det här läget även om det kändes mindre kul. Isoleringen får grundfirman fixa i efterhand, fanns ingen tid att ordna det där och då

(ps: tur med vädret hade vi också, solig och fint hela dagen även om det var riktigt kyligt)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar