tisdag 18 november 2008

Ett hus som blev ett hem

Oj vad tiden gått fort sen vi flyttade in!! Vi trodde verkligen på fullaste allvar att vi skulle ha tid att uppdatera bloggen med massor av fina bilder. För ganska precis en vecka sen började vi skriva ett inlägg om allt vi hunnit med fram tills dess men de foton vi skulle lägga ut tillsammans med inlägget blev aldrig tagna så det blev inte publicerat...

Vi trivs i alla fall jättebra, huset börjar kännas lite mer som hemma nu när vi börjat komma i ordning. Kartongerna som är kvar att packa upp är inmotade i klädkammaren och till viss del i tvättstugan. Obetalbart med vinden förresten, hur mycket förrådsyta som helst! Vi har fått upp gardiner på några strategiska ställen (i vardagsrummet för trivseln och allrummet för att minska insynen från gatan), resten får vänta tills det är dags för julstök.

Tomten såg ut som en katastrof första veckan, kartonger, plast och skräp i stora högar på framsidan. När kartonghögen började skymma köksfönstret prioriterade vi utsidan några dagar och körde allt till återvinningen. Tur vi har en stor bil, tror det blev minst 7-8 svängar innan det värsta var borta.

Vi har beställt sopsortering, telefon (IP) och fått igång internet. Blev något strul med adressändringen så den har vi fått göra om, förhoppningsvis börjar vi få posten hem i morgon.

Kvar på minuslistan

  • termostaten för golvvärmen i badrummet inte på plats än
  • fläktarna i grunden inte inkopplade (irriterande)
  • bänkskivan inte levererad
  • frysdörren som vi fick utbytt i fredags hade en buckla så den måste bytas igen

Det mesta är ju småsaker men att grunden inte är igång än börjar störa oss mer och mer... Måste ringa i morgon igen och höra vad som händer.

Man lär sig en hel del nytt som nybliven husägare också :-) Måste berätta nåt som hända första veckan. Det var fredag strax efter lunchtid och vi var alla jättesugna på kaffe när vi upptäckte att vi inte hade något vatten. Vi tänkte att det var ett tillfälligt stopp som de missat att informera om så vi avvaktade några timmar. När klockan började närma sig fyra på eftermiddagen ringde jag till kommunala vattenbolaget och undrade vad de höll på med. De hade (som tur är) inte med området att göra eftersom det inte är färdigställt. Medan jag försökte få tag på någon på det företag som jobbat med VA i området gick jag ut i tvättstugan och såg att huvudvattenkranen var avstängd!!! Kan ju erkänna att luren åkte på rätt snabbt. Det visade sig att våran 2-åring hade lyckats med konststycket att stänga av vattnet, förstår inte hur han orkade vrida om kranarna men efter att vi frågat honom om han varit där och petat så visade han stolt hur han hade gjort. Kunde inte annat än skratta åt eländet (och kaffe fick vi till slut)

Har inte kameran här men slänger in några bilder från mobilen, ska fota med stora kameran snart så det syns lite bättre. Alltid roligare att läsa ett blogginlägg med bilder (även om de är dåliga):

Så här såg entrén ut innan den svämmade över med saker
Kommoden på plats i badrummet. Ska dit en duschvägg senare bara vi bestämt oss för vad vi vill ha

Simons djungelrum

Köksfönstret är perfekt att odla kryddor i, får se hur länge vi kan lyckas få dom att överleva

Herrejesses, det blev ett lång inlägg...

1 kommentar: