söndag 4 juli 2010

Kvällshäng på altanen

Vilket fantastiskt väder vi haft här i Umeå de senaste dagarna! Efter grillningen i gårkväll passade vi på att slänga ett foliepaket med äppleklyftor, socker och kanel på eftervärmen. Äpplena åt vi sedan med vaniljsås, kaffe och hemgjord rabarbersaft i nya loungehörnan på altanen. Ahhhh, det här är livet! Tänk när våra stackars ynkliga rosor och blåregnet tagit sig och täckt in de där spaljeérna, synd att allt tar så lång tid när det kommer till växtligheten (förutom ogräset då).






Rabarbersaften var jätteenkel att göra:

Rårörd rabarbersaft
3 liter rabarber i småbitar
2-3 liter vatten
2-3 påsar vinsyra eller citronsyra
ca 2 kg socker
atamon

Lägg rabarberna i en hink eller stor skål. Koka upp vattnet och häll i citronsyran, slå sedan allt över rabarberna. Häll i lite atamon efter anvisningarna på flaskan. Låt stå svalt i 4-5 dagar, sila sedan bort rabarberna. Rör ner 2 kg socker (eller mer efter smak, 2-3 kg stod det i receptet). Häll sedan upp på väl rengjorda flaskor

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar