onsdag 23 februari 2011

I väntan på skorstensleverans

Vår skorsten kommer från NVI, vi beställde den på Beijers eftersom vi har en bra kontakt där sedan garagebygget.


Leveranstiden var cirka två veckor så den tiden fick vi otåligt vänta och elda med stearinljus i kaminen i stället. Vi roade oss med att skotta taket också, efter den snörika vinter vi haft låg det ca 60 cm snö över hela taket.


För att komma upp på nocken (ungefär 8 meter över marken) fick vi lägga stegen mot snörasskydden på framsidan. Det syns inte riktigt hur brant det är men med 45 graders taklutning är det inte helt kul att klättra upp dit.


Vi trodde nog att snön på framsidan skulle ligga kvar eftersom vi har snörasskydd längs med hela taket, men oj vad fort det gick när allt rasade. All snö for på både framsida och baksida, stegen följde med och Staffan blev kvar sittandes på nocken. Jag som stod och övervakade nere på marken satte kaffet i halsen och grannarna kom utrusande, jösses vilken tur att han inte for med i raset! Ner tog han sig genom att glida på magen längs taket mot förstukvisten, jag som får svindel på garagetaket är mer än glad att det inte var jag som var där uppe.


Sen var det bara skottningen kvar. Lite knäckande när vi såg alla snömassor men det var bara att hugga i om vi skulle kunna se ut genom köksfönstret något den här vintern.




Som tur är har vi fantastiska grannar som dök upp med sin snöslunga och hjälpte oss med gången, annars hade vi nog inte varit klara ännu.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar