fredag 12 oktober 2012

Montering av vindstrappan

Mitt under arbetet med isolering av taket kom vi att tänka på att det blir väldigt svårt att få upp isoleringen längst in mot bortre gaveln om vi fortsätter att mata på från ena sidan till den andra. Dags att köpa vindslucka med andra ord! Vi har placerat den i närheten av skorstenen så att den kan fungera som inspektionslucka.


För att få takluckan i rätt höjd fick vi bygga ner med distanser som motsvarar var innertaket kommer att hamna, dvs glespanel samt takskiva.

Här ligger den på plats!
 
Enligt monteringsanvisningen till luckan skulle vi hänga den över takstolarna genom att fästa reglar tvärs över trappen i överkant och sedan öppna trappen för att skruva fast den från insidan. Eftersom det blev svårt både att lyfta upp den och få den på rätt höjd valde vi att göra som ovan istället. Vi fäste den preliminärt med tre spikar på vardera långsida innan vi skruvade bort stödreglarna på undersidan. Efter det öppnade vi trappan och fäste den ytterligare med tre franska träskruvar per sida från insidan, spikarna lät vi sitta kvar.

Voilà!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar