onsdag 13 oktober 2010

Garantibesiktning -check!

Garantibesiktningen hade vi den 7 oktober, på dagen två år efter husleveransen. Det kändes lite märkligt att sätta punkt för nybyggesprocessen men nu är det avklarat.

Vi hade redan innan en lista med upptäckta fel men gick igenom rum efter rum tillsammans med besiktningsmannen som hittade några punkter till. Huset har stått förvånansvärt still under de här två åren så tapeterna har klarat sig rätt bra. Han hittade några tapetsprickor som vi inte upptäckt själva och i badrummet har två kakelplattor spruckit runt fönstret. En balkongdörr måste justeras och en gummilist under den andra bytas ut, i övrigt var det mest småsaker förutom problemet med imkanalen till fläkten. Jag blir lite förvånad när jag letar bakåt i bloggen att vi inte nämnt det.

Redan första året i huset hände det några gånger men nu i vintras blev det mer regel än undantag - när det snöade drevade det in snö i skorstenen till fläkten. När vi startade fläkten smälte värmen från matlagningen snön vilket ledde till att vatten rann rakt ner i fläkten och fläktmotorn för att sedan droppa/rinna ner på spisen och grytorna. Fy vad jobbigt det var, vi var tvungen att ha stegen stående mot ventilen hela vintern för att kunna sopa bort all ny snö som kom. Inte så kul och framför allt förvånande att det kan hända i ett helt nybyggt hus, man tycker ju att tekniken borde gå framåt.



Fläkten mår av förklarliga skäl inte särskilt bra av det så vi har varit tvungen att plocka isär den och smörja upp motorn för att den inte ska skära ihop. Vi är inte de enda i området som har samma problem, det är minst två grannar till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar