tisdag 12 oktober 2010

Provtryckningen avklarad

Man skulle nästan kunna tro att det inte händer något här nu för tiden med tanke på hur lite vi har att skriva i bloggen. Egentligen är det så att vi har kunnat bocka av rätt mycket från vår att-göra-lista.

I måndags fick vi till exempel grunden provtryckt efter nära två års väntan. Vi har väl inte direkt legat på grundmontören så där jättemycket det senaste året men med husets tvåårsdag i sikte ville vi verkligen få det gjort. Tre ombokade tider (på två veckor) senare så har vi kvitto på att grunden är tät och att fläktarna som ska fixa undertrycket är rätt inställda, sköööööönt!!!



Vad i hela friden? Två nya hål under tvättstugetröskeln! Vi visste inte alls hur provtryckningen skulle gå till och trodde nog att de var tvungen att ta sig in i grunden för att utföra den. Praktiskt nog tog de sig ner med mätproben via tvättstugan och en lång borr. Genom att mäta tryck i bjälklag, grund, hus och utomhus kunde de räkna ut hur luftflödet skulle justeras för att undertrycket ska upprätthållas. Om jag nu har fattat det hela rätt, vilket inte är helt säkert. I alla fall så ska papprena från mätningen skickas ner till Cellplast Direkt som levererat grunden. De i sin tur utfärdar ett bevis på att den fungerar som den ska i form av en liten metallplatta som ska fästas vid grunden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar