torsdag 21 augusti 2008

Byggsamråd

Idag har vi varit på byggsamråd hos kommunen. Det var vi, kommunens byggnadsinspektör, smålandsvillans byggledare och vår kvalitetsansvarige som satt och skickade papper fram och tillbaka mellan varandra. Det var faktiskt ett ganska intressant möte men det var ofantligt skönt att ha med sig smålandsvillan och KA. Det var ventilantionsritningar, elritningar, vvs, markhöjd, fuktmätningar, markundersökningsresultat, huskonstruktion, elförbrukningsberäkningar osv osv. Vad mycket lagar och regler det finns, tänk om man skulle ha byggt ett lösvirkeshus och behövt svara för allt själv... Bävar bara vid tanken.

Byggledaren och KA hade papper på allt som behövdes så vi behövde bara sitta där och flika in på de frågor vi kunde besvara, resten tog dom. Som tur var hade vi med våran egen pärm med alla huspapper för det visade sig att skorstenen inte var utritad på den husritning som var inlämnad till kommunen. Inte kul att behöva söka särskilt bygglov för det när vi ändå tänkt installera kaminen så fort som möjligt. I vilket fall som helst gick det bra att lämna in vår gamla fasadritning där smålandsvillan hade ritat ut skorstenen och då var allt ok.

Pratade dessutom med grundläggaren och han skulle beställa utstakning av huset när de var aktuellt för dom att sätta igång.

Det börjar närma sig nu :-)

3 kommentarer:

  1. Hej! Hittade ju din blogg via facebook. Ser att ni ska bygga hus, gud så roligt, hade också vilja ha ett helt nytt hus där man får välja allt och göra precis som man vill ha det...
    Hoppas allt är bra med er?!
    Mångar Kramar från Jossi & Hugo
    (A-jaur)

    SvaraRadera
  2. Hej, vad kul att höra av er! Med oss är det bara bra, lite jobbigt att gå och vänta på huset bara :-) Hoppas ni har det bra ni också, vi får ses nån gång om ni/vi har vägarna förbi

    SvaraRadera
  3. Hahaha! Känner igen mig från byggsamrådsmötet. Har nyss varit på ett själv. Och det värsta av allt, vi bygger lösvirkeshus ;-)

    SvaraRadera