onsdag 13 augusti 2008

Husgrunden

Smålandsvillan byggs nyckelfärdigt ovan grund, dvs de ansvarar för hela bygget utom grundläggningen som är ett eget kontrakt (allt ingår givetvis i den byggförsäkring, GAR-BO, som Smålandsvillan står för)

Vi begärde in ett antal offerter från de företag här i Umeå som är certifierade för den typ av grund vi valt och till slut stod valet mellan två företag, bägge hade vi bara hört bra saker om. Företag 1 begärde 10 000 kr mer än företag 2

I vanliga fall funkar man ju så att billigast är bäst, 10 000 kr är jättemycket pengar. I slutändan vart det ändå så att vi valde det dyrare alternativet eftersom företag 1 har totalentreprenaden i området på el, vvs och vägar samt att de gör alla Myresjöhus grunder i kvarteret. Fördelen med att de är på plats om vi skulle behöva hjälp hoppas vi ska överväga samt att det inte finns någon risk för tvist mellan entreprenörerna på vem som ska göra vad.

Smålandsvillan byggs inte på en gjuten platta utan på en vidareutveckling av den klassiska krypgrunden, en kallgrund med undertryck. Är man nyfiken på hur grunden ser ut kan man läsa mer här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar