fredag 1 augusti 2008

Placera ut huset på tomten...

...visade sig vara lite svårare än vi tänkt oss från början. I detaljplanen står det att huvudbyggnad måste stå minst 4 meter från tomtgräns och garage 2 meter.

På baksidan av vår tomt finns det ett tallskogsparti där det så småningom kommer att byggas par-eller radhus. Det är några meter av marken bakom vår tomt som inte får bebyggas, kommer inte ihåg exakt hur många (6?), och på ytan därefter enbart garage/parkering

Givet tänkte vi, vi vill ju ha så mycket tomt som möjligt mot gatan för det är ju där solen kommer att vara (syd/väst framför huset, norr bakåt mot skogen) Ungefär så här såg den skiss vi ritade ut på nybyggnadskartan ut:


Problemet är bara att i verkligheten när man står på tomten känns skogen på baksidan VÄLDIGT nära, kanske inte så trevlig utsikt från vardagsrummet... Det känns bara trist att ta yta från framsidan och lägga på en yta man knappt kommer att vistas på. Grannarna på vardera sida om tomten har ställt sina hus 6 meter in men de har båda större hörntomter och huvuddelen av ytorna åt sidan. Hur ska man tänka? Vem ska man fråga?

Vi har funderat på att flytta fram huset
åtminstone 1 meter men vi får nog tillverka 3D-modeller i papper igen så vi kan prova oss fram lite till :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar