onsdag 24 september 2008

Bitarna börjar falla på plats

Äntligen börjar allt bli klart för husleverans!! Grunden (som eg skulle ha varit klar nu) börjar de jobba med nästa vecka. På fredag gräver de in vattnet, på måndag blir det utstakning och på onsdag-torsdag sker grundmonteringen. Hoppas bara att allt går enligt planerna för det är inte många dagars marginal ifall något går snett, huset kommer ju på tisdagen veckan efter.

Det stora projektet med byggström blev också fixat igår. Kostnaden för att hyra byggströmmen i de 2-3 dagar som vi behöver den skulle hamna på ca 5000 kr och det kändes som om det var en kostnad man kunde klara sig utan. Vi har hela tiden haft ett visst hopp om att kunna koppla in oss på den byggströmscentral som hittills har stått på området. Alla byggen har varit inkopplade på samma men eftersom elen är indragen i kvarteret nu behövs den inte längre och kopplas bort till veckan, snacka om att ha marginalerna på fel sida!

Nåväl, det ordnade sig så att det kommunala elbolaget kopplar på den ordinarie servisen redan samma eftermiddag som huset levereras så det vi behöver ström till är våra byggjobbares barack så de har någonstans att värma sig och laga mat. Vår byggledare på smålandsvillan kontaktade byggföretaget och frågade om de skulle klara sig med en vanlig stickkontakt istället för 3-fas den första dagen och som tur är gick det bra för dom. Ett sista samtal till killen som ansvarar för elen på bygget bredvid och så fick vi klartecken att låna ett eluttag av dom. Får nog lov att bjuda både våra byggare och grannjobbarna på smörgåstårta :-), otroligt skönt att det äntligen har fixat sig

1 kommentar:

  1. Vad kul med husleverans. Var inte oroliga för att de inte ska hinna klart, det brukar lösa sig. För vår del så gjöt de klart plattan på fredagen och huset levererades på måndagen. Då var det tight.

    SvaraRadera