onsdag 24 september 2008

Kakelval till köket, tips någon?

Sitter som bäst och försöker välja välja vilket kakel vi ska sätta upp som stänkskydd i köket. Vi har hela tiden varit överens om att köra på en neutral färg och eftersom luckorna är vita är vi inne på svart eller antracitgrått med ljusa fogar. Vi har lyckats komma så långt att vi nu väljer mellan två plattor som egentligen är rätt lika i finishen men ändå ger helt olika uttryck i köket. Den ena är den här (alla bilder kommer från Konradsssons kakel):



damasco antracit stripe 4x29 cm


och den andra den här:

tesela one negro 4x8 (plattan är ca 20x24 cm)

Det finns tyvärr rätt dåliga köksmiljöbilder med de här plattorna men det finns en platta som heter habitat där "ränderna" är ca 4x20 cm, dvs 10 cm kortare än damasco men det ger ändå en viss uppfattning om hur det kan komma att se ut:



Med Tesela fanns det då verkligen ingenting att jämföra med annat än den här och den är ju som synes vit

Det finns en miljöbild på Tesela i brunt, vet inte om det är lättare att bilda sig en uppfattning från den bilden (den är kaklet på längst ned och längst upp på väggen):


Någon som känner sig manad att kommentera? Vilken ska vi välja?

1 kommentar:

  1. Vi har fått många frågor om den mosaik som vi har i köket. Så pass många att vi skrivit ett eget inlägg om det i vår blogg. Kika in hos oss www.husihelvete.se, rulla ner en bit så hittar du inläggeet. Kanske kan det passa? Vi har också vita luckor, titta även på det, bilder finns.

    SvaraRadera