onsdag 3 april 2013

Bättre belysning i badrum och kök

När vi skulle riva upp badrumsgolvet på övervåningen för att dra vvs gjorde vi detsamma med golvet ovanför köket och nedre badrummet. När elektrikern ändå var på plats för att förbereda elinstallationen på övervåningen passade vi på att leja honom för att installera spotlights på bottenvåningen. Dags för bättre belysning med andra ord, äntligen!

Golvet var allt annat än enkelt att lossa. Ursprungstanken var att vi skulle kunna återanvända golvspånet men den idén övergav vi rätt snabbt. Skivorna är 22 mm, spikade och dessutom limmade så det blev till att använda kofoten för att få loss eländet.

Tålamodsprövande

Lokalisering av elen

Pottorna på plats för köksspottarna

Fotografera spotlights utan att få med det stökiga köket
 
Nio stycken blev det
  
och sex stycken i badrummet

sedan var det dags att lägga igen golvet igen

Den armatur vi hade i köket tidigare var långt ifrån optimal. Den gick för långt ner och satt för nära skåpsluckorna så om vi öppnade en av luckorna för mycket tog den i.

Så här såg den ut

Lysrör kändes lite tråkigt att installera i ett helt nybyggt hus så spotlights har vi funderat över ända sedan inflyttningen. Och oj vad bra det blev, äntligen har vi bra arbetsljus i köket! Vi passade dessutom på att installera dimmer även till lampan över bordet så nu är det betydligt enklare att anpassa ljuset i helhet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar