torsdag 18 april 2013

Golvvärme badrum

Vi valde till slut vattenburen golvvärme, slangen kommer vi att naja fast i armering som läggs direkt på golvspånet. Golvvärmen kommer att kopplas på bakom inspektionsluckan i tvättstugeväggen så vi borrade hål för slangarna genom taket och gick ner inne i väggen. De övriga rummen på övervåningen kommer att få element och de kopplas på via de fördragna slangarna som kommer upp vid andra långsidan.

Shunten till golvvärmen kommer vi att placera i klädkammarväggen rakt fram på bilden nedan. För säkerhets skull kommer vi att lägga golvmatta därinne.












2 kommentarer:

  1. Hej, intressant att läsa för vi har också en Värnamo och börjar bygga övervåningen. En fråga om badrummet, varför behövde du borra hål för att koppla golvvärmeslangarna till inspektionsluckan i tvättstugan? Gick det inte att dra rören tillsammans med kallt och varmvatten (tappvatten) som också kommer upp från tvättstugan till övervåningen.
    Stämde ritningarna som ni fick från SMV med vindsvåning med anslutningar för el, va o vent? Våran har rätt med el o vent, men anslutningen för värme är på andra sidan och slangarna för tappvatten kommer upp i kattvinden men på ritningen så ska den komma upp i spånskivan vid avloppet.
    Hälsningar Daniel

    SvaraRadera
  2. Våra ritningar har stämt lite sisådär. När vi skulle såga för skorstensröret hittade vi elledningar i princip tvärs över hålet men som tur är kunde vi dra dem åt sidan. Vattenledningarna kom upp mitt i golvet på badrumssidan fast de skulle enligt ritningen komma upp i kattvinden och vämerören var uppdragna mitt i golvet på andra långsidan. Vi beslutade i samråd med vår vvs-kille att använda de rören enbart till elementen (de mynnar i stora sovrummet på bottenvåningen) och dra nya rör för badrumsgolvvärmen ner till tvättstugan.

    SvaraRadera