fredag 19 april 2013

Väggkonstruktion badrum


I badrummet har vi reglat med 45x95 på rörmokarens önskemål, då finns det gott om utrymme att dra vattenledningarna. Här har vi ställt reglarna cc30 för att väggen ska bli ordentligt stabil, först hade vi tänkt att använda ett enkelt lager med våtrumsskiva bakom tätskiktet men vi har ändrat oss i det fallet.

Efter att vi varit i kontakt med firman som ska göra tätskiktet i badrummet och dessutom dubbelkollat med försäkringsbolaget kommer vi att sätta vanligt gips (dubbelgips på plattsättarens rekommendationer) eftersom vi kommer att ha våtrumsmatta som tätskikt bakom kakel och klinkers. I tak och snedtak blir det också vanligt gips som vi målar med våtrumsfärg.

2 kommentarer:

  1. Sofia (sofia.widstrom@live.se)20 maj 2013 kl. 21:33

    Hejsan!

    Jag hamnade här via googles bildsök, vi håller nämligen på att bygga räcke till vår altan och erat räcke är precis i den stil som vi tänkt oss! :) Vi har en liten fråga kring konstruktionen som jag hoppas att du kan tänka dig att svara på. Hur har ni fäst spjälorna? Är dom skuvade från bägge håll eller har ni gjort på något annat sätt på den övre plankan så att skruvarna inte ska synas?

    Tacksam för svar!
    Med vänlig hälsning Sofia Widström

    SvaraRadera
  2. Jenny, Operan821 maj 2013 kl. 07:51

    Hej Sofia, ja de är skruvade från bägge hållen men vi tycker inte att det stör så mycket iom överliggaren. Från början hade vi tänkt spackla igen hålen innan vi målade men det prioriterade vi bort, ska se om jag hinner ta ett foto på det senare idag. Kul att du gillar räcket förresten!

    SvaraRadera