torsdag 4 april 2013

VVS och planlösning

Hittills har vi gjort allt jobb själva på övervåningen men just el och VVS är något vi inte vill ge oss på.
VVS var ganska skönt att leja bort med alla olika dimensioner på rören, vinklar och lutningar. Jag lägger ut en bild på ritningen, den har inte exakta mått på centimetern men för att få en uppfattning:


Vi har installerat tre stycken golvbrunnar. Golvbrunn för badkar och dusch var ju given men rörmokaren rådde oss till att installera en i bastun också. Dimensionen på avloppsrören för de två första blev 75 mm för att få bra undanrinning medan bastubrunnen och handfatets avlopp blev 50 mm.


Vi kommer att ha en vägghängd wc som kommer ut en bit från stödbensväggen genom en vinklad halvvägg. Avloppet till wc har vi valt att dra utanför stödbenen, eftersom vi har isolerat ända ut i takfot kommer det utrymmet att vara varmt.




Ett tips är att rita noga på spångolvet var avloppsrören går för det är lätt hänt att man bara matar på med skruvdragaren och glömmer av sig. Vi fick lossa en skiva när en skruv hamnade fel men som tur var hade den gått vid sidan av röret, man lär av sina misstag.

2 kommentarer:

  1. Hej,
    Hade ert hus från början samma cc 60 för takstolarna? Vårt Värnamo har cc 120 och cc 60 på takstolarna, mest 120. Det blir ju samma på stödbenen så det blir lång cc för väggarna.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej! Vi bor i snözon 3, i övre delen av Norrland, så vi hade cc60 mellan alla takstolar redan från början (nåja, mestadels i alla fall, det får väl inte vara för enkelt)

      Radera